projekt prostovoljci za možgane

cilj 500 prostovoljcev

205
295

Napredki v nevroznanosti so sad potrpežljivega in vztrajnega dela ne le nevroznanstvenikov temveč stotine prostovoljcev, ki so darovali svoj čas in energijo za izvedbo znanstvenih študij. Testiranje znanstvenih teorij, razvoj diagnostičnih instrumentov, preverjanje učinkovitosti in varnosti terapevtskih postopkov zahteva izvedbo skrbno načrtovanih preizkušenj ter udeležbo prostovoljcev obeh spolov in vseh starostnih skupin. Za nadaljni napredek razumevanja delovanja možganov v zdravju in bolezni potrebujemo tudi Vašo pomoč, za to Vas vabimo, da se prijavite v bazo prostovoljcev.

S svojo prijavo v bazo nam dovolite, da Vas povabimo k sodelovanju v raziskovalnem delu, v katerem bi potrebovali udeležbo prostovoljcev Vaše starosti, spola in izobrazbe. Vpis v bazo vas k ničemur ne zavezuje. Vsako raziskavo, h kateri boste povabljeni, Vam bodo raziskovalci podrobno predstavili, da se boste lahko odločili, ali bi v njej želeli sodelovati. Venomer boste imeli tudi priložnost sodelovanje prekiniti in se po želji izpisati iz baze.

Vaši podatki bodo varni. Posredovali jih bomo izključno registriranim raziskovalcem za namen povabila k udeležbi v raziskavo, katere izvedbo je odobrila ustrezna komisija za etiko. V bazi podatkov bomo hranili le Vaše osnovne podake o spolu, starosti, izobrazbi in, če nam boste zaupali, morebitni diagnozi. Rezultati preizkušenj, v katerih boste sodelovali, bodo dostopni le raziskovalcem za potrebe izvedbe raziskave, po zaključku raziskave pa se bodo informacije o identiteti posameznega udeleženca zbrisale in podatkov ne bo možno identificirati.

Če ste pripravljeni darovati svoj čas za možgane, Vas prosimo, da izpolnite in oddate spodnji obrazec. Vanj zapišite osnovne podatke o sebi in označite, v kateri vrsti raziskav bi želeli sodelovati. Opis posamičnih vrst raziskav si lahko ogledate na posebni strani.

cilj 500 prostovoljcev

Če želite prispevati k uresničitvi cilja, izpolnite obrazec.

ime*
epošta*
naslov
telefon
spol*
letnica rojstva*
leta izobrazbe*
opombe
želeni kontakt*
vrste raziskav vedenjske in miselne naloge
EEG študije
študije s funkcijsko magnetno resonanco
študije z uporabo PET ali SPECT
študije zdravil in terapij
genetske študije
privolitev* Z oddajo obrazca podajam svojo privolitev, da me pooblaščeni raziskovalci kontaktirajo s ponudbo za sodelovanje v označenih vrstah raziskav.
pošta**
* obvezna polja
** Prejeli boste le pošto, ki se neposredno veže na dosego zastavljenega cilja pri projektu, ki ste se ga odločili podpreti. Prejemanje pošte lahko kadarkoli prekličete.